«Επικίνδυνη» η περιοχή για σεισμούς το επόμενο εξάμηνο!


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο σεισμολόγος κ. Λέκκας τόνισε πως η Φθιώτιδα θα «κουνιέται» για δύο ακόμη εβδομάδες ενώ χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να σημειωθούν νέες σεισμικές δονήσεις το επόμενο εξάμηνο


Την ώρα που η γη συνεχίζει να «χορεύει» στη Φθιώτιδα (έχουν εκδηλωθεί περισσότεροι από 210 μετασεισμοί από την Τετάρτη), ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας τονίζει πως αυτό είναι θετικό.

Μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr, ξεκαθαρίζει αρχικά πως το επίκεντρο δεν σχετίζεται σε καμμία περίπτωση με την Αταλάντη. Όπως δηλώνει ο ίδιος «το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη νότια πλευρά του Καλλιδρόμου στην περιοχή του Μοδίου».

Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας επισημαίνει πως η Ελάτεια, η Αμφίκλεια και οι γύρω περιοχές θα συνεχίσουν να κουνιούνται για δύο ακόμη εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως λέει ο ίδιος «ενεργοποιείται ένα ρήγμα και σιγά σιγά οδηγείται σε ύφεση η αρχική του ένταση».

Ο κ. Λέκκας μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr προχώρησε και σε μία αποκάλυψη. «Είναι πολύ πιθανόν η περιοχή να συνεχίσει να δονείται για το επόμενο εξάμηνο. Βέβαια όχι με την ίδια συχνότητα, ούτε και με την ίδια ένταση» ανέφερε ο γνωστός σεισμολόγος.

300 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στη Φθιώτιδα από τον σεισμό

Ένα ολόκληρο χωριό έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» από τον σεισμό της Τετάρτης στη Φθιώτιδα.

Οι σεισμοί συνεχίζονται και οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι. 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημίες στους δήμους Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και Αμφίκλειας – Ελάτειας, με 87 από αυτά να έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα.

Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται στο δημοτικό διαμέρισμα Ρεγγίνι, όπου από τα κτήρια που έχουν ελεγχθεί, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινο» σχεδόν το 80%!

Οι έλεγχοι των κλιμακίων μηχανικών συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα.

Θα κάνουν δέηση οι κάτοικοι της Τιθορέας

Ειδική δέηση θα τελεστεί αύριο Κυριακή από την Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Τιθορέας, στην Φθιώτιδα για την «κατάπαυση της απειλής του σεισμού».

Η ανακοίνωση της Μονής:

«Η Ιερά Μονή μας, ανακοινώνει στους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας, ότι την Κυριακή 11 Αυγούστου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί ειδική δέηση δια την κατάπαυση της απειλής του σεισμού. Θα λιτανευθεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας. Ας ενώσουμε τις προσευχές μας, ώστε η Θεοτόκος να μεσιτεύσει προς τον Υιον Της, να σταματήσει την θεομηνία που πλήττει την περιοχή μας».

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό

Συνεχίζονται οι σεισμοί στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας