ΕΚΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βρέχει ή θα βρέξει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Περισσότερες βροχές εως τώρα έχουν πέσει κυρίως στη δυτική Ελλάδα με αρκετά μεγάλα ύψη νερού, 50 με 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα έχουν πέσει στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Που εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Τώρα η κακοκαιρία προχωράει προς τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και αργότερα τη Θράκη. Οι βροχές εκεί θα είναι αρκετά δυνατές και μάλιστα θα επιβαρύνουν την ήδη φορτισμένη κατάσταση από τις προηγούμενες βροχές και τα ποτάμια που εκβάλλουν στο Αιγαίο, γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν περισσότερες βροχές τις επόμενες ώρες είναι η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και μετά η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Πάτμος, η Κάλυμνος, η Κως και η Ρόδος. Τα δε Δωδεκάνησα περιμένουμε να επηρρεαστούν από τις δυνατές βροχές απο το απόγευμα και προς το βράδυ και κυρίως τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα οι οποίες από το απόγευμα και προς το βράδυ θα δυναμώσουν και ενδεχομένως να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 10 βαθμούς κελσίου.