Λεπτό προς λεπτό τα χθεσινά επεισόδια σε όλη την Ελλάδα (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένταση και επεισόδια ήταν το χθεσινό σκηνικό της ημέρας όχι μόνο σε Σύνταγμα και Εξάρχεια αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαβάστε παρακάτω την, λεπτό προς λεπτό, περιγραφή των χθεσινών επεισοδίων:

11:44 μμ: Συνεχίζεται το "κυνηγητό" μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στους δρόμους των Εξαρχείων. Oι προσαγωγές έχουν ξεπεράσει τις 210.

11:11 μμ: Ελεύθερος αφέθηκε ο φωτορεπόρτερ που είχε προσαχθεί.

11:05 μμ: Επεισόδια και σε Καλαμάτα, Ιωάννινα και Βέροια.

10:49 μμ: Πάνω από 120 πλέον οι προσαγωγές. Ηρεμούν τα πράγματα κοντά στο Σύνταγμα, μαίνεται η ένταση στα Εξάρχεια.

10:39 μμ: Νωρίτερα ένταση υπήρξε και στη Λάρισα.

10:38 μμ: Άνοιξε η Σταδίου, κλειστοί οι υπόλοιποι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια.

10:14 μμ: Συνεχίζονται οι προσαγωγές και γύρω από την Ομόνοια, ξεπερνώντας τις 100. Παραμένουν στο Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι.

10:13 μμ: Επεισόδια και οδοφράγματα και στο κέντρο του Βόλου.

10:08 μμ: Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση μπήκε στην κλούβα μαζί με προσαχθέντες.

10:06 μμ: Πίσω από οδοφράγματα οι κουκουλοφόροι στη Στουρνάρη. Συνεχίζουν να πετούν ελικόπτερα πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

10:01 μμ: Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό και του Ηλεκτρικού στο κέντρο (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Βικτώρια, Αμπελόκηποι, Κατεχάκη).

9:55 μμ: Στην Στουρνάρη μεταφέρεται η ένταση. Παραμένουν εκεί κουκουλοφόροι. Στο σημείο σπεύδει αστυνομική δύναμη.

9:45 μμ: Φωτιά και σε δέντρο στην οδό Στουρνάρη. Παραμένουν κουκουλοφόροι στο κτίριο του Πολυτεχνείου.

9:43 μμ: Η Αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα πως έγιναν 32 προσαγωγές.

9:41 μμ: Mε ένταση και επεισόδια μεταξύ ομάδας νεαρών που φορούσαν κουκούλες και αστυνομικών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το συλλαλητήριο και η πορεία που οργανώθηκε στα Χανιά για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

9:30 μμ: Ηρεμεί η κατάσταση στα Εξάρχεια. Δυνάμεις της αστυνομίας κατευθύνονται στην κατάληψη της ΓΣΕΕ. Ήρεμη η κατάσταση και εκεί. Ένας φωτορεπόρτερ ανάμεσα στους προσαχθέντες. Συνεχίζονται συγκρούσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

9:13 μμ: Καίγεται μοτοσικλέτα αστυνομικού στα Εξάρχεια. Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας με αύρες.

9:06 μμ: Διαφωνεί ο Νίκος Ρωμανός με τη συνάντηση των γονιών του με τον Σαμαρά (ΦΩΤΟ)

8:53 μμ: Νεαροί πετούν μολότοφ και γκαζάκια από τα μπαλκόνια των σπιτιών στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Ούτε η αύρα κατάφερε να περάσει από το σημείο. Μολότοφ πέταξαν και στην αύρα.

8:48 μμ: Αποχώρησε η μία αύρα από την πλατεία. Ομάδα κουκουλοφόρων έχει μπει στο παλιό κτίριο του Πολυτεχνείου.

8:40 μμ: Πάνω από 60 άτομα έχει προσαγάγει η αστυνομία για τα επεισόδια. Συνεχίζεται στην πλατεία Εξαρχείων η ένταση. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα μολότοφ και τα δακρυγόνα.

8:32 μμ: Η αστυνομία μαζί με δύο αύρες έχει φτάσει στην Πλατεία Εξαρχείων. Απομακρύνει τους ρεπόρτερ από το σημείο.

8:28 μμ: Τραυματισμένος αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ που έπεσε από τη μηχανή του. Καταδίωξη διαδηλωτών και μέσα στο μετρό της Ομόνοιας.

8:25 μμ: Φωτιά σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, από βόμβες μολότοφ. Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Καίγεται αυτοκίνητο στην οδό Μπενάκη.

8:20 μμ: "Αυτή η νύχτα είναι του Αλέξη", φωνάζουν οι διαδηλωτές στα Εξάρχεια. Συνεχίζονται τα επεισόδια. Παίρνουν διαστάσεις οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια.

8:10 μμ: Η αστυνομία έχει φέρει Αύρες για να "σπάσει" το πλήθος και να εμποδίσει την είσοδο τους στο Πολυτεχνείο. Την ίδια στιγμή εστίες φωτιάς και οδοφράγματα εντοπίζονται στους δρόμους του κέντρου. Νωρίτερα κουκουλοφόροι μπήκαν στο Zara της Σταδίου και έκαψαν ρούχα στον δρόμο.