Οι τρεις άνδρες αποφάσισαν να απαγάγουν την 27χρονη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ελπίζοντας σε λύτρα, όπως δήλωσαν.
Το θύμα επιλέχθηκε κατόπιν παρακολούθησης, αφού ο 48χρονος είναι υπάλληλος σε εταιρία που ανήκει σε στενό φίλο του πατέρα της 27χρονης. Έτσι, μπορούσε εύκολα να ακούει πληροφορίες για τον επιφανή θείο της κοπέλας από τις συχνές επισκέψεις του πατέρα της στο γραφείο.
Ο 53χρονος είναι ιδιοκτήτης μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο πηγαίνει συχνά και ο "Αλέκος", μαζί με τον 48χρονο. Οι τρεις τους εντόπισαν τη φοιτήτρια και από το Facebook, όπου συνέλεξαν στοιχεία για το πού συχνάζει και την παρακολουθούσαν για περισσότερο από μισό χρόνο, με αποτέλεσμα να την απαγάγουν στις 31 Οκτωβρίου.
Oι δράστες της απαγωγής κατηγορούνται για αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων (πρόκειται για επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση), εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία και παράνομη οπλοκατοχή.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία. Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και σε βάρος του Αλβανού που διαφεύγει.
Πώς τους έπιασε η ΕΛ.ΑΣ.
Την ημέρα που οι δράστες παρέδωσαν της 27χρονη στον πατέρα της με αντάλλαγμα 82.500 ευρώ λύτρα, η αστυνομία εντόπισε από πού εξέπεμπε το σήμα του κινητού που χρησιμοποίησε ο δράστης. Το σήμα ερχόταν από τη Λούτσα, συγκεκριμένα από το σπίτι της πεθεράς του 48χρονου, το οποίο η συμμορία χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο.
Η Αστυνομία κατάφερε πόρτα πόρτα να βρει το σπίτι, αλλά και να "χαρτογραφήσει" την πορεία που έκαναν οι δράστες παίρνοντας εικόνες από 100 περίπου κάμερες ασφαλείας.
Οι δράστες υπέπεσαν σε μία σειρά λαθών που τους οδήγησαν στα χέρια της Αστυνομίας, όπως ότι το ένα τηλέφωνο που χρησιμοποίησε ο 48χρονος το είχε από την εποχή που δούλευε το 2012, οπότε και ήταν "σεσημασμένο". Ακόμη, τα χαρτονομίσματα από τα λύτρα ήταν "σημειωμένα" ώστε να εντοπίζονται, ενώ λάθος ήταν και η κίνηση των απαγωγέων να αγοράσουν για την 27χρονη ρούχα και γλυκά από συγκεκριμένα μαγαζιά.
Τελικά, ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό στα ρούχα της 27χρονης με αυτό του 48χρονου, τον οποίο η κοπέλα τον αναγνώρισε από τη φωνή και το σωματότυπο, καθώς δεν είχε δει τα πρόσωπά τους.
Κικίλιας: "Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα"
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη σύλληψη 2 ατόμων για την πρόσφατη απαγωγή της 27χρονης δήλωσε:
"Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, δια της Ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής.
Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.
Να ευχαριστήσω τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για τη σοβαρή και ώριμη στάση, που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και ιδιαίτερα κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της ομηρίας της 27χρονης κοπέλας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω πως η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ίδια επιμονή και αποφασιστικότητα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που – ειδικά στην σημερινή εποχή – αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας μας και ευημερίας του λαού μας".