Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία - Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου 

που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό σε "Ευαγγελισμό". "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο" με εντολή της αστυνομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση τα συνδικάτα αναφέρουν πως «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ

Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.

Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι θα είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή, αντιδρώντας στο καθεστώς κινητικότητας και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.