Νεκρός βρέθηκε και ο δεύτερος ψαράς που αγνοούταν στη Μεσσηνία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τραγικός ήταν τελικά ο επίλογος μιας ψαριάς ρουτίνας στον Παγασητικό, για δύο ψαράδες από την Εύβοια, που βρήκαν τον θάνατο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το βράδυ της Κυριακής και ενώ ετοιμάζονταν να ρίξουν δίχτυα από τη βάρκα τους, μήκους 4,5 μέτρων.

Μετά από μεγάλη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου και εθελοντικών ομάδων, οι δύο άνδρες ηλικίας 55 και 58 χρόνων, βρέθηκαν πνιγμένοι και σήμερα οι σοροί τους αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 19:00 χθες το απόγευμα, όταν κάτοικος του Αγ. Δημητρίου Αχιλλείου, ειδοποίησε το 100, ότι ενώ πριν λίγη ώρα άκουγε τις φωνές δύο ψαράδων, πλέον υπήρχε σιγή και ίσως να συνέβαινε κάτι κακό.

Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Βόλου, με αποτέλεσμα να σημάνει μεγάλη κινητοποίηση, τόσο των Λιμενικών, όσο και παραπλεόντων αλιευτικών σκαφών, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Λέσχης Βατραχανθρώπων.

Λίγη ώρα αργότερα στη θαλάσσια περιοχή βρισκόταν πέντε σκάφη ιδιωτών και του Λιμενικού, ενώ έρευνες από ξηράς έκανε το περιπολικό αυτοκίνητο του Λιμενικού Σταθμού Αμαλιάπολης.

Στις 20:30 βρέθηκε σε απόσταση 30 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 3 μέτρων, η πλαστική βάρκα «Ελπίδα», που είχε ακόμη τα δίχτυα επάνω, που σημαίνει ότι οι άτυχοι ψαράδες δεν πρόλαβαν να τα ρίξουν στη θάλασσα.

Κοντά στη βάρκα, βρέθηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας ο 55χρονος ιδιοκτήτης της, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός και έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, που πιθανόν προκλήθηκε όταν έπεσε από το μικρό πλαστικό σκάφος. Τη σορό του άτυχου ψαρά βρήκε αλιευτικό σκάφος, στο οποίος βρισκόταν λιμενικός.

Όμως ο κάτοικος που ειδοποίησε το 100 άκουσε και δεύτερη φωνή και γι' αυτό οι έρευνες συνεχίστηκαν, και τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε και η δεύτερη σορός του 58χρονου ψαρά, σε απόσταση 100 μ. από την ακτή.

Η δεύτερη σορός εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαινε εθελοντής βατραχάνθρωπος.

Πηγή: parapolitika.gr