Παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του Έβρου


Πάνω από το όριο συναγερμού (στα 5,70 μέτρα) παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 5,76 σύμφωνα με τις μετρήσεις στις 7 το πρωί), ωστόσο, τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε σταδιακή μείωση του όγκου των υδάτων, αφού χθες στις 10 το βράδυ η στάθμη του νερού ήταν στα 5,89 μέτρα.

Τις τελευταίες ώρες η κατάσταση ομαλοποιείται, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα.

«Η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το όριο συναγερμού στο Πύθιο, ενώ παρουσιάζεται σταδιακή αύξηση στη ροή των υδάτων στο νότιο τμήμα του ποταμού Έβρου (στα 5,10 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πέταλο σύμφωνα με τις πρωινές μετρήσεις, με όριο επιφυλακής τα 5,70 μ)» σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν πλημμυρίσει 4300 στρέμματα από τα νερά του ποταμού Έβρου, εκ των οποίων τα 1500 στα Μαράσια, τα 2000 στο Πραγγί και τα 800 στο Αμόριο. Πρόκειται για εκτάσεις χέρσας και καλλιεργήσιμης γης και όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, το φαινόμενο των πλημμυρών ήταν ελεγχόμενο.

Πηγή: parapolitika.gr