Στον εισαγγελέα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας οδηγούνται σήμερα, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (09.03.2018) σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Όπως μεταδίδει το Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή, όπου απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα και μια 33χρονη γυναίκα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.
Κινητοποίηση

Κνητοποίηση για την σύλληψη των δύο δημοσιογράφων υπάρχει τόσο από την πλευρά του καναλιού όπου εργάζονται, όσο και από την πλευρά της γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους.

Πηγή: evros-news