Αυτός είναι ο νέος τρόπος να ληστέυουν…εν κινήσει αυτοκίνητα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρακτικές που θυμίζουν... κινηματογραφικές ληστείες χρησιμοποιούσε μια ομάδα ανηλίκων, που σε συνεργασία με έναν 20χρονο είχαν διαπράξει διάφορες ληστείες στην πόλη της Ξάνθης, από τον Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβρη.

Πρόκειται για δύο 15χρονους, έναν 16χρονο και έναν 20χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπές τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά της Ξάνθης.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από έρευνα να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, στη λεία των οποίων συμπεριλαμβάνονται τέσσερα δίκυκλα, διαρρήξεις σε 11 οχήματα, καταστήματα και οικίες, ενώ είχαν επίσης διαπράξει μια ληστεία με τακτική εκφοβισμού στη μέση του δρόμου!

Αν και ανήλικοι οι δράστες δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν τακτικές που θυμίζουν κάτι από... κινηματογραφικά σενάρια, καθώς οι δύο εξ αυτών, και πιο συγκεκριμένα ο 16χρονος και ένας εκ των 15χρονων, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, αφού διέκοψαν την πορεία αυτοκινήτου που οδηγούσε μία 44χρονη Ελληνίδα, το απόγευμα της 17 Οκτωβρίου, πέφτοντας οι ίδιοι στο δρόμο, στη συνέχεια χτύπησαν την οδηγό και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα - έγγραφα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, είχαν καταφέρει μέσα σε διάστημα πέντε μηνών να κλέψουν τέσσερα δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα) και διέρρηξαν, στην Ξάνθη και τη Διομήδεια Ξάνθης, εννέα οχήματα - καταστήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, 16 κιβώτια με οινοπνευματώδη ποτά, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και 15 κλουβιά με 27 πτηνά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη κατάστημα.

Πηγή: thrakitoday.com