Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά, για σήμερα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα όλη η Ελλάδα γιορτάζει το «Όχι» του Ιωάννη Μεταξά και όλων των Ελλήνων ως προς τους Ιταλούς. Πέρα λοιπόν από την παρέλαση, μπορείτε με τα παιδιά σας να επισκεφθείτε τόσο το Μουσείο της Ακρόπολης όσο και την οικεία του Ιωάννη Μεταξα, δωρεάν.
 

Το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί το κοινό του σήμερα Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ημέρα της εθνικής επετείου, με ένα χάλκινο τέθριππο με τη θεά Νίκη από τη συλλογή του Θεόφιλου Χάνσεν, που αποτελεί μέρος της έκθεσης «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν (1813-1891)» η οποία πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Επίσης,με ελεύθερη πάντα είσοδο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με αφορμή το έκθεμα, οι αρχαιολόγοι- φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την επίδραση των γλυπτών της Ακρόπολης στη δημιουργία της ελληνικής Αναγέννησης στον δυτικό κόσμο.

Πληροφορίες www.theacropolismuseum.gr

Εκτός από το Μουσείο, σήμερα η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά, κα. Ιωάννα Φωκά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα ανοίξει την πόρτα της οικίας σύμβολο για να την επισκεφθούν όλοι όσοι επιθυμούν. Η ιστορική οικία στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 10, στην Κηφισιά, θα παραμείνει ανοικτή 10:00 με 14:30 συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στον εορτασμό της 74ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Είσοδος ελεύθερη.