Και όμως αυτός ο ανεμοστρόβιλος είναι στην Ελλάδα! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος όταν δύο ανεμοστρόβιλοι έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στην θαλάσσια περιοχή. 

Οι περισσότεροι έσπευσαν στην εκκλησία να προσευχηθούν, ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, έμεινε στο μπαλκόνι και απαθανάτιζε το φαινόμενο.
 
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
 
«Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», δήλωσαν στο "Έθνος" αγιορείτες μοναχοί.
 
Οι  επιστήμονες από τιην πλευρά τους εμφανίζονται ιδιαίτερα ψύχραιμοι αναφέροντας πως πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  στη βόρεια Ελλάδα.
 
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Αγιο Ορος
 
«Οι υδροσίφωνες εμφανίζονται όλο τον χρόνο, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και όταν εμφανίζονται τόσο μακριά από την ακτή, δεν πρέπει να τρομάζουν τον κόσμο», λέει στο «Έθνος», ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, ο επιστήμονας που εδώ και 15 χρόνια καταγράφει τους ανεμοστρόβιλους στην Ελλάδα.
 
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, το φαινόμενο εμφανίζεται στην Ελλάδα με σχετικά μεγάλη συχνότητα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην πλειονότητά τους «χτυπούν» το καλοκαίρι και το φθινόπωρο την βόρεια Ελλάδα, ενώ τον χειμώνα την νότια Ελλάδα, με επίκεντρο την βορειοδυτική Πελοπόννησο και ειδικότερα την Ηλεία.
 
«Ο κόσμος δεν πρέπει να συνδέει τους ανεμοστρόβιλους που βλέπει εδώ με αυτούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μεν επικίνδυνοι και μπορούν να σκοτώσουν, αλλά γενικά είναι μικρότερης κλίμακας», μας ανέφερε ο κ. Σιούτας.


Πηγή: viotianews.gr