Έπιασαν τον εκτελεστή του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, να έπεσε πριν από δύο ημέρες ένας από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη, η οποία σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι πριν από δύο ημέρες αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε δυτικό προάστιο της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν έναν 47χρονο ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονία.

«Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο συλληφθείς κατοικούσε σε περιοχή της Αττικής. Προηγήθηκε συνεργασία των Αρχών Αττικής και Αλεξανδρούπολης και στήθηκε η επιχείρηση» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Ο συλληφθείς φέρεται να συμμετείχε σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονιών, δύο δολοφονίες καθώς και σε απόπειρα αρπαγής. Παράλληλα, έχει προκύψει η εμπλοκή του σε 10 ένοπλες ληστείες και ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς.

Το έγκλημα

Η δολοφονία του 63χρονου επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη έγινε το πρωί της 28ης Απριλίου 2014. Περί τις 08.15, οι δράστες, οι οποίοι ανέμεναν τον 63χρονο να βγει από το σπίτι του, τον ακολούθησαν την ώρα που εκείνος οδηγούσε το όχημά του προς τον χώρο της εργασίας του και, αφού τον ακινητοποίησαν πολύ κοντά στην οικία του, τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες. 

Δευτερόλεπτα πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση ο επιχειρηματίας αντέδρασε και συνεπλάκη με τον έναν δράστη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο δεύτερος κατέβηκε από τη μηχανή στην οποία επέβαινε και πυροβόλησε το θύμα με πιστόλι δύο φορές στο στήθος. 

Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα τον οποίο ο 63χρονος είχε αφήσει στη θέση του συνοδηγού και διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χαρτοφύλακας περιείχε περί τα 10.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία.

Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 10 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, ενώ ένας από τους δράστες -ομογενής από τη Γεωργία- συνελήφθη λίγες ώρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα.


Πηγή: zougla.gr