Συνελήφθη οδοντίατρος για λειτουργία παράνομου οδοντιατρείου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη σύλληψη 59χρονου χειρουργού-οδοντιάτρου προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ο οποίος λειτουργούσε παράνομο οδοντιατρείο σε περιοχή της Αθήνας, χωρίς να κατέχει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Σε βάρος του οδοντίατρου, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία, που περιλαμβάνει επιπλέον και παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στο εν λόγω κέντρο αισθητικής οδοντιατρικής, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος λειτουργούσε ιατρείο με πλήρη οδοντιατρικό εξοπλισμό, στο οποίο παρείχε ιατρικές υπηρεσίες της ειδικότητάς του, χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Παράλληλα στο πλαίσιο του ελέγχου της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο απασχολούνταν τρία άτομα, τα οποία δεν ήταν καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, ενώ δεν επεδείχθη ο σχετικός πίνακας Προσωπικού.

Επιπλέον διενεργήθηκε και φορολογικός έλεγχος, στο πλαίσιο του οποίου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα η μη επίδειξη του προβλεπόμενου Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.

Για τα αποτελέσματα του ελέγχου της Οικονομικής Αστυνομίας θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΣΕΠΕ), καθώς και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ