Όψεις ρητίνης και πορσελάνης – Αναδείξτε το χαμόγελό σας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι γεγονός ότι ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να χαρίσει και πολλές επιτυχίες σε διάφορους τομείς. Ωστόσο τα κενά στα δόντια, τα στραβά δόντια και άλλα πολύ συχνά προβλήματα μπορούν να γίνουν εμπόδιο σε μία καλαίσθητη εικόνα προσώπου.

Για όλες αυτές τις καταπονήσεις στα δόντια σας, μπορείτε να κάνετε πολλά, αρκεί να επισκεφθείτε έναν έμπειρο χειρουργό οδοντίατρο που θα σας εξετάσει ενδελεχώς και θα σας προτείνει την πιο ολοκληρωμένη για εσάς λύση.

Τις περισσότερες φορές ο οδοντίατρος προτείνει όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης για την αντικατάσταση φθαρμένων ή σπασμένων δοντιών καθώς και την κάλυψη των κενών στα δόντια.

Συγκρίνοντας τα υλικά

Οι όψεις πορσελάνης είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικής ποιότητας κεραμικό υλικό, που δεν απορροφάει χρωστικές ουσίες στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αποχρωματισμός και αλλοίωση του αρχικού αποτελέσματος.

Οι όψεις ρητίνης είναι ο πιο οικονομικός τρόπος αποκατάστασης των οδοντικών προβλημάτων, επειδή φτιάχνονται στο ιατρείο και μάλιστα σε μία μόλις συνεδρία. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται πολύ από την εμπειρία και την ικανότητα του οδοντιάτρου στο να βρει το κατάλληλο σχήμα και απόχρωση. Ακριβώς επειδή οι όψεις ρητίνης είναι πιο προσιτές λόγου του χαμηλότερου κόστους, είναι η πρώτη επιλογή ατόμων που στο μέλλον μπορούν να τις αντικαταστήσουν με όψεις πορσελάνης που θα κρατήσουν για μία ζωή!

Χρειάζεται τρόχισμα;

Συνήθως το τρόχισμα είναι ελάχιστο έως καθόλου, δεν τραυματίζεται καμία επιφάνεια ούτε τα ούλα σας και η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει και χωρίς αναισθησία.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορώ να βάλω όψεις;

·         Στα δόντια με κενά ανάμεσά τους

·         Στα στραβά δόντια

·         Σε όσα παρουσιάζουν δυσχρωμίες

·         Σε σπασμένα δόντια

Εφόσον υπάρχει πρόβλημα στα ούλα, επιλέγεται η ουλοπλαστική, η οποία μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο. Η συντήρηση των όψεων είναι ίδια με αυτή των κανονικών σας δοντιών. Αρκεί να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο 1 φορά το εξάμηνο.

Χειρουργός Οδοντίατρος Dr. Τσεγρένη Θεοδώρα

Ιστοσελίδα: drtsegreni.gr

Τηλ. Ιατρείου: 2109595407