Κρήτη: Τελευταίο αντίο για την 56χρονη-Οργισμένοι με τη ΔΕΗ οι πολίτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε εξαιτίας της διακοπής τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος – Το μεσημέρι στα Χανιά το τελευταίο αντίο στην 56χρονη Ευτυχία Ποποδάκη που «έφυγε» τόσο άδικα.

Η 56χρονη που υποστηριζόταν μηχανικά λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, έχασε τη ζωή της όταν η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει το ρεύμα στο σπίτι της λόγω οφειλής.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις φορέων και πολιτών. Με την οργή στα πρόσωπά τους καταγγέλουν την ενέργεια της ΔΕΗ καθώς για μία οφειλή χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή.

Μάλιστα το τραγικό περιστατικό έφτασε μέχρι και τη βουλή με τον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη με ερώτηση του να ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος να δώσει εντολές για ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, επιβολή πειθαρχικών ποινών και παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, σε περίπτωση που ανακύψουν ευθύνες, και για την ανθρώπινη αντιμετώπιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθή άτομα και οικογένειες.

Νωρίτερα σφοδρές δηλώσεις έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Σταθάκης.

Σε τραγική κατάσταση οι γιοι της

Για «εγκληματική ενέργεια» κάνουν λόγο οι γιοι της άτυχης γυναίκας, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της μητέρας τους από το 2004.

Οι ίδιοι δηλώνουν οργισμένοι και πικραμένοι για τον άδικο χαμό της μητέρας τους, που ταλαιπωρήθηκε πολύ στη ζωή της μέχρι το τέλος "Ήρθαν και έκοψαν το ρεύμα χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια προειδοποίηση. Αν το γνωρίζαμε θα κάναμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε" αναφέρουν.

Ο οφειλόμενος λογαριασμός στη ΔΕΗ ήταν 267 ευρώ και μαζί με το «χαράτσι» το χρέος έφτασε τα 801 ευρώ.

Τι έδειξε η νεκροψία

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη από την νεκροψία – νεκροτομή δεν προκύπτουν σαφή ευρήματα καθώς η γυναίκα είχε εκτεταμένες αλλοιώσεις σε καρδιά και πνεύμονες με τις ιστολογικές εξετάσεις να ρίχνουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο θάνατός της επήλθε μεταξύ 10:30 και 14:30, το χρονικό διάστημα δηλαδή που η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ρεύματος με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα τρία μηχανήματα

Πηγή: cretalive.gr