Η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο


«Κλείδωσε» όπως όλα φαίνονται η λίστα με τους 6.500 υπαλλήλους που απολυθούν από το Δημόσιο, μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του 2014, καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα έγινε αποδεκτό.


Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου θα προκύψουν μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στο στόχαστρο μπαίνουν υπάλληλοι από τις συγκοινωνίες, συμβασιούχοι και διαθέσιμοι.  Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι.

Βασική δεξαμενή από όπου θα αντληθούν περισσότερες από 1.000 απολύσεις θα είναι ο τομέας των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η λίστα με τις απολύσεις

-3.600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

-1.050 απολύσεις από τις συγκοινωνίες

-1.850 υπάλληλοι με αποφάσεις δικαστηρίων

-Απολύσεις στο υπουργείο Πολιτισμού

-Απολύσεις στο Αγροτικής Ανάπτυξης