Στα όπλα επέστρεψε ο Αντώνης Δουκάκης μετά από απόφαση Υπουργού και Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Βασίλη Γραμμένου...

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αλλά και του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, επέστρεψε στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και ο  υποδιευθυντής,  προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αντώνης Δουκάκης. Ο κ. Δουκάκης είναι ένας εκ των οκτώ αξιωματικών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν, άνευ αποχρώντος λόγου(!!!), από τη θέση τους πριν από περίπου έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη «διαλεύκανση της υπόθεσης  της «Χρυσής Αυγής».

Ήταν τότε που ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ.Παπαγιανόπουλος, αλλά και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Δένδιας, χωρίς ηθικούς φραγμούς και δεύτερες σκέψεις, τόλμησαν, με περίσσιο θράσος και υπερεκτιμημένη βεβαιότητα να εμπλέξουν το ονόματα οκτώ ικανών και έντιμων  αξιωματικών, με τον «Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, για να «δέσουν» καλά την υπόθεση, φιάσκο όπως αποδεδείχθηκε, οι παροικούντες της Κατεχάκη (Υπουργός, Αρχηγός και αυλικοί… ) διέταξαν του αδιάφθορους να πραγματοποιήσουν εξονυχιστική έρευνα σε ό,τι αφορούσε στον υπηρεσιακό βίο των αξιωματικών, από την ημέρα κατάταξης στο Σώμα μέχρι και σήμερα. Προέβησαν επίσης σε οικονομικό έλεγχο, άρσεις τραπεζικών λογαριασμών και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου πραγματοποίησαν εφόδους στα γραφεία των αξιωματικών, εξέτασαν εξονυχιστικά κάθε έγγραφο που έβρισκαν μπροστά τους και ό,τι άλλο θα μπορούσε να τους δώσει πληροφορίες που να δικαιολογούν τις υποψίες τους για την ανάμιξη των αστυνομικών  στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συμφώνα με καλά πληροφορημένες  πηγές, η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα δυο έμπειρων και αδιάφθορων δικαστών για να μην  υπάρξουν «κενά» ή άλλου είδους παρεμβάσεις… που θα αποπροσανατόλιζαν τις έρευνες.

Η όλη διαδικασία δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε το παραμικρό εύρημα που θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με τη «Χρυσή Αυγή» και το πόρισμα της υπηρεσίας ήταν φυσικά και όπως από την αρχή αναμενόταν, απαλλακτικό. Για τους λόγους αυτούς μάλιστα, η εισήγηση της υπηρεσίας των εσωτερικών υποθέσεων  προς τον τότε αρχηγό, ήταν να αποκατασταθούν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί.
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως, σε μια συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Παπαγιαννόπουλος, (πρώην αρχηγός) στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου, σχετικά με την αποτυχημένη, όπως αποδείχτηκε, αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αποτελέσματα των ερευνών στους στιγματισμένους ως «χρυσαυγίτες»  αξιωματικούς. «Η έρευνα δεν απέφερε τ' οτιδήποτε σε βάρος των αξιωματικών που μετακινήθηκαν, αλλά αποφάνθηκε ότι η αστυνομία έχει πολλές υπηρεσίες» είχε δηλώσει τότε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, αφήνοντας άφωνους και με ερωτηματικά όλους τους δημοσιογράφους.

Ο  Αντώνης Δουκάκης, του οποίου τη δράση και την αποτελεσματικότητα στην υπηρεσία την γνωρίζουν καλά όλοι όσοι ασχολούνται με την ΕΛ.ΑΣ, είναι ο προτελευταίος  αξιωματικός που επέστρεψε στη θέση του μετά απ’ όλη αυτήν την προμελετημένη αστυνομική σκευωρία, όπως χαρακτηρίστηκε από μια μεγάλη μερίδα του τύπου, που στήθηκε εις βάρος τους.

«Ήταν θέμα τιμής και αποκατάστασης του ονόματός μας η επιστροφή στις θέση μας.
Στοχοποιηθήκαμε και μεις και οι οικογένειες μας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Η προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η αξιοπρέπειά μας δεν έφερε αποτέλεσμα και για μας η επιστροφή ήταν ένας υπηρεσιακός μονόδρομος ανεξαρτήτου χρόνου διαμονής» έχουν αναφέρει συγκεκριμένοι αξιωματικοί, έχοντας πάντα ως επίγευση την πικρία που τους άφησε όλη αυτή η ιστορία.
Υπάρχουν δε και κάποιοι ανάμεσά τους που ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να καταλάβουν ποιοι ήταν οι ακριβείς λόγοι που οδήγησαν τον τότε Υπουργό και Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ σ’ αυτήν την απόφαση. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι βέβαια που γνωρίζουν  το παρασκήνιο αλλά αποφεύγουν συνειδητά να μιλήσουν, προστατεύοντας μ αυτόν τον τρόπο το κύρος της υπηρεσίας.

Ρεπορταζ Βασίλης Γραμμένος


Πηγή: makeleio.gr