Κικίλιας: Τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας – Έρευνα της ΕΥΠ για τον Έβρο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», είπε ο υπουργός

«Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών από τότε που άρχισαν να καταγράφονται σχετικά μετεωρολογικά δεδομένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις των πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα τα τελευταία 24ωρα. «Ο μηχανισμός δίνει το 101% των δυνατοτήτων του», σημείωσε. «Παρά τις προσπάθειες για αναβάθμιση το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα», τόνισε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, ο υπουργός είπε ότι «η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν τα πρώτα εναέρια μέσα στη φωτιά στην Πάρνηθα».

«Έχοντας επίγνωση της κλιματικής αλλαγής αναβαθμίσαμε σημαντικά την Πολιτική Προστασία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε και άλλα βήματα για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

H συνέντευξη Τύπου έγινε με τη συμμετοχή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιου Πουρνάρα, του προϊσταμένου Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, υποστράτηγου Γεώργιου Μιχαλόπουλου, του γενικού διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελου Γκουντούφα και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λόγω των εξελίξεων με τιςκαταστροφικές πυρκαγιές.