Πρόστιμα σε ΑΝΤ1, MEGA και STAR

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών σε μη επιτρεπόμενη ώρα και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων επιβλήθηκε 40.000 ευρώ πρόστιμο από κοινού στον ΑΝΤ1 και στο MEGA μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στο MEGA Channel και την εκπομπή «Το Πρωινό Μου» στις 3/1/14, για υποβάθμιση ποιότητας καθώς και 20.000 ευρώ στο STAR Channel για αναμετάδοση της ίδιας εκπομπής.

Επίσης στον ΑΝΤ1, έγινε σύσταση για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 26/12/13 για προστασία ανηλίκων. Επίσης, στο MEGA Channel, τον ΑΝΤ1 και το TV Μακεδονία έγινε σύσταση για παράλειψη προβολής δελτίου νοηματικής γλώσσας με υποτιτλισμό και υπέρβαση νομίμου ορίου ήχου.

Από εκεί και πέρα 20.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Best TV νομού Μεσσηνίας για προσβολή προσωπικότητας, έπειτα από καταγγελία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιου Πετράκου, ενώ 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον TV Ηλέκτρα νομού Κορινθίας για παραπλανητική διαφήμιση φαρμάκου που ισχυριζόταν ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Στον TRT νομού Λαρίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για υπερπροβολή υποψηφίου τοπικού δημάρχου.

Τέλος το ΕΣΡ αποφάσισε την οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στον Melody 104,8 νομού Μεσσηνίας και στον TV Θεσσαλονίκης, ενώ χορηγήθηκαν πιστοποιητικά νομίμου λειτουργίας στο Ράδιο Θαλασσόλυκος και το Ράδιο «Απόστολος Ανδρέας» νομού Έβρου.