Ποιοι είναι οι πιο γενναιόδωροι τουρίστες στην Ελλάδα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κάθε χρόνο συρρέουν στην Ελλάδα τουρίστες από όλο τον πλανήτη και αφήνουν τον οβολό τους στην πατρίδα μας!

Μάλιστα, σε σχέση με την περσινή χρονιά, οι μετρήσεις δείχνουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά προσοδοφόρο από άποψη εισροής τουριστών.

Ποιοι κόβουν πρώτοι το νήμα της... γενναιοδωρίας;

Σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας tipadvisor, oι Αμερικανοί και οι Γερμανοί είναι οι πιο γενναιόδωροι από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Από τη διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25 χιλιάδες χρήστες, προκύπτει ότι οι τουρίστες αφήνουν κάθε χρόνο φιλοδωρήματα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ με τους Αμερικανούς να αφήνουν τα περισσότερα.

Όσοι δήλωσαν ότι δεν αφήνουν tips το αιτιολόγησαν λέγοντας ότι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση ή ότι θεωρούσαν πως αυτό συμπεριλαμβανόταν στην τιμή.

Οι πιο γενναιόδωροι μετά τους Αμερικανούς είναι οι Γερμανοί και οι Βραζιλιάνοι, με ποσοστά 60%, 49% και 33% αντίστοιχα, και ακολουθούν οι Ισπανοί με 30%, οι Ρώσοι με 28% και οι Βρετανοί με 26%. Από τις οκτώ χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ιταλία ήρθε τελευταία στον σχετικό κατάλογο με μόλις το 11% των τουριστών να αφήνει φιλοδώρημα, ενώ χαμηλά είναι και οι Γάλλοι αφού μόλις το 15% αφήνει κάτι στο προσωπικό.