Σκληρή απάντηση Ελλάδας στην Τουρκία


Σκληρή απάντηση στην Άγκυρα που συνεχίζει τις αιτιάσεις και τις προκλησεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημειώνει «ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Γιάννης Οικονόμου καταλήγει ότι τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

«Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Νωρίτερα με δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέβασε τους τόνους της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Παραιτηθείτε το συντομότερο, δεν αστειεύομαι», τόνισε σε απειλητικό τόνο ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε να κάνει έμμεση αναφορά και στην Μικρασιατική Καταστροφή, καλώντας την Ελλάδα να συμμορφωθεί και «να μείνει μακριά από ενέργειες που θα την κάνουν να μετανιώσει όπως έκανε πριν από έναν αιώνα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε και νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει… τουρισμό στα νησιά και πως: «Δεν μπορεί να πάει πουθενά έτσι».

«Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας 30 χιλιομέτρων», σημείωσε.