17 Μαρτίου 1821 – Μάνη: Η παρέλαση ξεκίνησε με το «Μακεδονία Ξακουστή»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Τιμή και δόξα στους ήρωες Μανιάτες και στις ηρωίδες Μανιάτισσες

- Εορτασμοί για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών κατά των Τούρκων

- Η Αρεόπολη Λαμωνίας στο επίκεντρο

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ήταν 17 Μαρτίου 1821, πριν από 198 χρόνια, όταν άναψε η σπίθα της Επανάστασης στην αδούλωτη Μάνη!

Όλα ξεκίνησαν από τη σημερινή πλατεία Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Αρεόπολη Λακωνίας, που αποτελεί και το επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πλήθος συλλόγων και φορέων από όλη τη χώρα παραβρέθηκαν στην Αρεόπολη προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μεγαλόπρεπο άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και να παρακολουθήσουν τις πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Στη σημερινή παρέλαση, την παράσταση έκλεψε η μουσική υπόκρουση υπό το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» που γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ τόσο λόγω του ξεπουλήματος της Μακεδονίας από την παρούσα Κυβέρνηση όσο και από την αποβολή του ήρωα φαντάρου από τη σχολή αλεξιπτωτιστών που «τόλμησε» να τραγουδήσει το εμβατήριο πέφτοντας με το αλεξίπτωτο!

Και φέτος, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων έπαιξε η Ένωση Απανταχού Μανιατών, για λογαριασμό της οποία κατέθεσε στεφάνι η Δήμητρα Κούβαρη.

Για λογαριασμό της Ένωσης Περιφερειακών Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης στεφάνι κατέθεσε ο υπογράφων το άρθρο (Σαράντος Ευσταθόπουλος).