Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφuλων ζευγαριών»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

«Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όμως αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας».

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ενώπιον των δημοσιογράφων και πρόσθεσε: «Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του».

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ιερώνυμος: «Τι θα βλέπει γύρω του;»

«Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του;», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.