Σεισμός 4,8 ρίχτερ στην Εύβοια: Προειδοποίηση από Λέκκα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια: “Μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό”

«Η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τον σεισμό έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Εύβοια το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1) και έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Έχει ιστορικό η περιοχή αλλά συνήθως περιορίζεται γύρω από αυτή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι θαλάσσια και αραικατοικημένη».

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε πως η περιοχή είναι σεισμογενής και έχει ένα σύνολο ρηγμάτων, ωστόσο δεν είναι τόσο μεγάλα. «Παρακολουθούμε διαρκώς το φαινόμενο. Μπορεί να έρθει ένας μεγαλύτερος σεισμός στον υποθαλάσσιο χώρο όπου υπάρχει απορρόφηση σεισμικής ενέργειας, και για αυτό δεν υπάρχει ανησυχία».

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Κύμης. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός που έγινε ανοιχτά της Εύβοιας είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 29 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αλιβερίου.