Λυκαβηττός: Τέλος ο παπα Δημήτρης από τους Αγίους Ισιδώρους


Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Η Ιερά Σύνοδος έδωσε διορία στον π. Δημήτρη Λουπασάκη να εγκαταλείψει τον ναό

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου απομακρύνεται ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος του έδωσε προθεσμία προκειμένου να επιστρέψει στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου, όπου είναι η ενορία του.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, ο ιερέας έχει ήδη στα χέρια του το σχετικό έγγραφο και πηγές από το περιβάλλον του λένε ότι προτίθεται να σεβαστεί την απόφαση.

Προβληματισμός, ωστόσο, επικρατεί στην Αρχιεπισκοπή για το πώς θα αντιδράσουν οι πιστοί στην απομάκρυνσή του από τον Λυκαβηττό, όπου σχημάτιζαν ουρές για τα κηρύγματά του.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις άλλων ιεραρχών και «ιερό πόλεμο» στις τάξεις της Εκκλησίας. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος είχε χαρακτηρίσει «απάτη» τα δήθεν θαύματα του ιερέα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι επέλεξε να λειτουργήσει ως «πατέρας» και ότι έχει δώσει προθεσμία να φύγουν από εκεί οι μοναχοί.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι έδωσε προθεσμία να φύγουν από τους Αγίους Ισιδώρους οι μοναχοί και ότι περιμένει απάντηση σε πέντε ημέρες.

«Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους», είχε δηλώσει ο αρχιεπίσκοπος.