ΣΕΡΑΦΕΙΜ για ΚΟΡΩΝΑΪΟ: «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φυλάσσουν τον εαυτό τους!»

– Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μίλησε στο ΣΚΑϊ για το φλέγον ζήτημα των ημερών περί μετάδοσης του Κορωναϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας 

– Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να συνεχίσει κανονικά την Θεία Κοινωνία παρά την επιδημία του κορωνοϊού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

«Η εκκλησία είναι μία κοινωνία ελευθέρων ανθρώπων. Δεν επιβάλλει το δόγμα της την πίστη της σε κανέναν. Το μεταφυσικό παρουσιάζεται στην πραγματικότητα της εκκλησίας επί 2.000 χρόνια. Ποιος μπορεί να αρνηθεί το θαύμα; Το μυστήριο της θείας ευχαριστίας είναι μία πραγματικότητα άκτιστη», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.Ωστόσο, εξήγησε ότι η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να φυλάσσουν τον εαυτό τους. «Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φυλάσσουν τον εαυτό τους και να φυλάσσουν και τους άλλους. Και μία απλή ίωση να έχει κάποιος δεν θα πάει σε έναν χώρο να μεταδώσει το νόσημα του», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
Στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στην κρίση με τον κορωνοϊό αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τονίζοντας: «Εμείς θα λειτουργούμε αλλά δεν εξαναγκάζουμε στη Θεία Κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει την προσωπική του ευθύνη».ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΔΩ: