Λαϊκό προσκύνημα στο σκήνωμα του π. Γεωργίου Κρητικού (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Πειραιά, προκειμένου να προσκυνήσει το σεπτό σκήνωμα του π. Γεωργίου Κρητικού.

Ανήμερα του Αγίου Προφήτη Ηλία, ο π. Γεώργιος Κρητικός θα πραγματοποιήσει το τελευταίο εγκώμιο ταξίδι του και χιλιάδες πιστών συρρέουν από το πρωί στο δεύτερο σπίτι του, τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, για την τελευταία ευχή και το ύστατο χαίρε στον πνευματικό του πατέρα.

Ήταν όλοι εκεί, πιστοί όλων των ηλικιών, από μωρά μέχρι γέροντες άνω των 90 ετών για να πάρουν την ευλογία του π. Γεωργίου.

Η φυσική του οικογένεια, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του. Τα πνευματικά του παιδιά, ιερείς και λαϊκοί! Όλοι εκεί.

Οι ιερείς της Μητροπόλες Πειραιώς και όχι μόνο,  μοναχές και μοναχοί από όλη την Ελλάδα.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λετουργία και έπειτα το σκήνωμα του γέροντος, εκτέθηκε δε λαϊκό προσκύνημα έως και τις 15:00 οπότε και θα ψαλθεί η νεκρώσιμος ακλουθία.

Μαζί του και ο επί δεκαετίες συνεφημέριος του π. Γεωργίου Κρητικού, π. Βασίλειος Τσιμούρης.

Και βέβαια ο φυσικός υιός του και πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός.

Το Piraeuspress.gr βρέθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Πειραιά και σας μεταφέρει φωτογραφικό υλικό προκειμένου να σας μεταφέρει το κλίμα κατάνυξης που επικρατεί από το πρωί, παρά το μεγάλο πλήθος πιστών που καταφθάνει από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσει το σκήνωμα του δικού μας παπα Γιώργη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κοιμήθηκε ο π. Γεώργιος Κρητικός!

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HcEA1IPnIGk" frameborder="0" allowfullscreen ]