ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ”Μην εμπιστεύεστε τους πολιτικούς, εμπιστευθείτε τον Θεο!”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε έναν πύρηνο λόγο, από άμβωνος του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά που πανηγυρίζει σήμερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, παρότρυνε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
 
Αφού χοροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία ο κ. Σεραφείμ, συνοδεία πλήθους κληρικών και παρουσία εκατοντάδων πιστών, προχώρησε στο καθιερωμένο κήρυγμα.
 

3aaga

 
Ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και τον αγιασμό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και μετέφερε στους πιστούς, το μήνυμα της βιωτής των Αγίων, με την πατρική συμβουλή να ακολουθήσουν και αυτοί το παράδειγμά τους.
 
Ποιο όμως ήταν το μήνυμα που εξάγεται από την αγία ζωή τους;
 
Αφού συνέκρινε τις καταστάσεις (πολιτικοοικονομικές) που επικρατούσαν τότε, γύρω στο 300 μ.Χ. οπότε και έζησαν οι Άγιοι, και σήμερα, κατέληξε στο κεντρικό συμπέρασμα, που δεν είναι άλλο από το θεμέλιο της πίστης μας!
 

''Εμπιστευθείτε το Θεό και όχι τους ανθρώπους. Εμπιστευθείτε το Θεό και όχι τους πολιτικούς! Ο Θεός μας αγαπά ανιδιοτελώς. Ο άνθρωπος και οι πολιτικοί όχι! Για αυτό και τη μια μέρα λένε ότι ισχύει αυτό και την άλλη μέρα ότι ισχύει το αντίθετο.''

Και συμπλήρωσε:
 

''Και τότε οι Άγιοι είχαν να αντιμετωπίσουν την απόλυτη εξουσία του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, από τον οποίο πήγαζαν και τελικά κατέληγαν όλες οι εξουσίες.
Και σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες υπερδυνάμεις που δρουν εκ του πονηρού με στόχο να μας εξοντώσουν!

Ας κάνουμε αυτό που έκαναν και οι Άγιοι Ανάργυροι, ας κρατήσουμε ψηλά τις αξίες και τα ιδανικά μας! Γιατί εμείς που πιστεύουμε δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι θα κριθούμε από τον Θεό! Για αυτό δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν και για κανένα λόγο.
Διότι εμάς δε μας απασχολεί μόνο το φθαρτό σώμα μας αλλά η αιώνια ζωή, την οποία μόνο ο Θεός μπορεί να μας χαρίσει, όπως ακριβώς χάρισε και στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό!''

Διαβάστε επίσης:

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΡΑΒΑ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ