ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Σύγχρονος Άγιος Νεκτάριος ο Μακαριστός Ιερόθεος»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Συγκινητικά λόγια του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελευσίνος Ιερόθεο

- Για τον βίο του κυρού Ιεροθέου μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος

- Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας ευχαρίστησε τον κ. Σεραφείμ εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την πολυετή έμπρακτη αγάπη και φιλοξενία του κυρού Ιεροθέου από τη Μητρόπολη Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Πειραιάς αποχαιρέτησε με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τον σεμνό και ταπεινό Μητροπολίτη Ελευσίνος κυρό Ιερόθεο.

Ο π. Δανιήλ Ψωίνος αναφέρθηκε εκτενώς στον ασκητικό βίο του μακαριστού Ιεροθέου, το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό του έργο και την ιδιαίτερη σχέση του με τη Μητρόπολη Πειραιά, ιδίως από το 1999 και μετά, οπότε και ανέλαβε επισήμως Ιεροκήρυκας, αλλά και για την τελευταία περίοδο της επίγειας ζωής του, τα τελευταία δυο χρόνια, οπότε κάθε Κυριακή οι ιερείς του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Πειραιά είχαν αναλάβει την ευλογία να κοινωνούν τον Μακαριστό Ιεράρχη κατ’ οίκον.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στη σεμνή και ασκητική βιωτή του κυρού Ιεροθέου, τον οποίο αποκάλεσε σύγχρονο Άγιο Νεκτάριο, λόγω του «διωγμού» που είχε βιώσει και της οριακής επίγειας ζωής του, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε.

Σημείο της Χάρης του Θεού η ευλυγισία των δαχτύλων του κεκοιμημένου Ποιμενάρχη - την οποία διαπιστώσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι - και η οποία αποδεικνύει το οσιακό τέλος του.

Ο κ. Σεραφείμ τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη ευλογία για την τοπική εκκλησία του Πειραιάς παρουσία του μακαριστού Ιεροθέου, ο οποίος πλέον θα πρεσβεύει για τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεώς μας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον προκάτοχό του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο, ο οποίος είχε επιλέξει τον Ιερόθεο ως Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πειραιώς το 1999.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ, μετέφεραν τις θερμές ευχαριστίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας προς τον κ. Σεραφείμ, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε θεσμικό επίπεδο, καθώς η Μητρόπολη Πειραιά αποτέλεσε το «σπίτι» του μακαριστού Ιεροθέου για περίπου 30 χρόνια.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS

Με την πεποίθηση ότι ο Πειραιάς σήμερα αποχαιρέτησε έναν Άγιο άνθρωπο, νιώθουμε ιδιαίτερα ευλογημένοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να παραβρεθούμε τόσο στην αγρυπνία όσο και στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Ιεροθέου, αλλά και να αναφερθούμε - με τα οποία πιθανά λάθη ή ανακρίβειες - την μοναδική εμπειρία που βιώσαμε το διήμερο 1 & 2 Μαρτίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά.