13 χρόνια από την εκλογή του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ – ΑΞΙΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το 2006 τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η ενθρόνιση του κ. Σεραφείμ από τον Μακαριστό Χριστόδουλο

- Χιλιάδες πιστών αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ κατά την ημέρα ενθρόνισης

- Ο κ. Σεραφείμ δικαίωσε τον πρώην Πειραιώς Καλλίνικο και τον Μακαριστό Χριστόδουλο με το έργο του

- Φωτογραφίες και βίντεο από την ημέρα της ενθρόνισης

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Σαν σήμερα, πριν 13 χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου 2006 εκλέχτηκε Μητροπολίτης Πειραιώς, ο κ.κ. Σεραφείμ, μετά την παραίτηση λόγω θεμάτων υγείας του πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλινίκου.

Με τη  ευκαιρία της επετείου το Piraeus Press επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στα 13 χρονια ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, με αναφορά στις πρώτες μέρες αναλήψεως των πνευματικών και διοικητικών καθηκόντων του.

Η φωνή του και η παρουσία του αποτελεί πνευματικό φάρο όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.

Το πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως επί των ημερών του και ειδικά στα χρόνια της κρίσης αποτελούν λαμπρό παράδειγμα.

Με  τον  εκσυγχρονισμό του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραικής Εκκλησίας, συνεχίζει να μεταδίδει την Αλήθεια του Χριστού αδιάκοπα.

Με την ίδια επιμέλεια και το το περιοδικό της Πειραικής Εκκλησίας κυκλοφορεί με ποικιλία θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε το πατριωτικό του φρόνημα, το οποίο αναγνωρίζεται σε κάθε του λόγο, τον οποίο εκφέρει χωρίς φόβο, αλλά με παρρησία και συνέπεια.

Ευχόμαστε τη συνέχιση του θεάρεστου έργου του για πολλά χρόνια ακόμα!

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό:

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ (κατά κόσμο Xρήστος Μεντζελόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία, και έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορίας. Το 1980 έγινε μοναχός στη Μονή Πεντέλης και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το 1983 ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ τού ανέθεσε τα καθήκοντα του υπεύθυνου του δικαστικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από το 1985 έως και τον Δεκέμβριο του 2000 ανέλαβε Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτή σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τον Δεκέμβριο του 2000 εκλέχτηκε Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, και βοηθός του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ιερά Σύνοδο. Έως τον Απρίλιο του 2002 υπηρέτησε στην αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ως Υπεύθυνος Βοηθός Επίσκοπος.

Μετά την εκλογή του Σεραφείμ στη Μητρόπολη Πειραιώς ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός τον κατηγόρησε για εξαπάτηση και υποκλοπή του αρχιερατικού αξιώματος.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα προσελήφθη Πρωτοσύγκελλος - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Πειραιώς μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2005, όταν και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Αρχιγραμματέα, κατόπιν πρότασης του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ: