ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ενθρονίζεται Μητροπολίτης Δημητριάδης ο Πειραιώτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- 20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ενθρόνισή του

- Διαδέχθηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο

- Πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου

...του Κώστα Ζουρδού

Ακριβώς 20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 14η Νοεμβρίου 1998, όταν η πόλη του Βόλου υποδέχθηκε επισήμως τον νέο Ποιμενάρχη της Δημητριάδος, τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, εις διαδοχήν του μεγάλου προκατόχου του κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος επτά μήνες πριν είχε αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος.

Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο του Βόλου, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Δημητριάδος, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Τον νέο Ποιμενάρχη  τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και δεκάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωποι των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος συνεχίζει επαξίως το έργο του αειμνήστου προκατόχου του, το οποίο ανανέωσε και επαύξησε σε όλα τα επίπεδα (πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό), και είναι μια δυνατή πνευματική φωνή στις μέρες μας κοινής αποδοχής και κύριο γνώμονα της απεριόριστη αγάπη για τον συνάνθρωπο.