ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Αφιέρωμα για τα 30 χρόνια λειτουργίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν 30 Οκτώβρη του 1988, όταν ξεκινούσε το ταξίδι του στην χώρα των FM, ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την επωνυμία «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2», σε περιορισμένη εμβέλεια τότε.

Και το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το γεγονός ήταν αφιερωμένη η στρογγυλή τράπεζα, με θέμα:

«1988-2018: 30 χρόνια εκκλησιαστικού ραδιοφώνου –  Βιώματα, Εμπειρίες, Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»,διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς (ΣΕΠ).

Τρεις από τους παλαιότερους και σημαντικότερους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού, συμμετείχαν, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους.

Αυτοί είναι οι: Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Θεολόγος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, Θεολόγος και η κα Μερόπη Σπυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας.

Ειδική μνεία στον πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ

Oλοι οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη μνεία στους πρωτεργάτες του σταθμού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τότε Πρωτοσύγκελο και Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι τότε ξεκίνησαν αυτό το παράτολμο -για την εποχή- εγχείρημα

Ακόμη, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που συνεχίζει το έργο του προκατόχου του, με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ξεχωριστή αναφορά έκαναν και στον Άγιο Πορφύριο, που όταν ιδρύθηκε ο σταθμός ήταν απερίγραπτα χαρούμενος και τον άκουγε στο κελί του.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.