«Ασημένια» η Κατερίνα Στεφανίδη με σπουδαία εμφάνιση στο Μόναχο


Η Κατερίνα Στεφανίδη με μια πολύ μεγάλη εμφάνιση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μόναχο, αλλά έχασε το χρυσό από την απίθανη Φινλανδή Βίλμα Μούρτο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε ξανά περήφανη όλη την Ελλάδα.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του άλματος επί κοντώ η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, περνώντας τα 4.75μ. και βρίσκεται ξανά σε βάθρο για τέταρτη φορά στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, μετά την πρωτιά στο Άμστερνταμ (2016) και στο Βερολίνο (2018), αλλά και το ασημένιο μετάλλιο στη Ζυρίχη το 2012 η Στεφανίδη κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα της, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τόσο τα 4.40μ., όσο και τα 4.55μ. λίγο αργότερα.

Το ίδιο εντυπωσιακά πέρασε και τα 4.65μ., άλμα που της εξασφάλισε το μετάλλιο, μιας και το ίδιο ύψος πέρασαν μόνο η Σλοβένα Σουτέι και η Φινλανδή Μούρτο.

Η Στεφανίδη, ήταν αποφασισμένη να βρεθεί ξανά στο υψηλότερο σκαλί, περνώντας με την πρώτη τόσο τα 4.70μ., όσο και τα 4.75μ., αλλά δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια στα 4.80μ., τα οποία πέρασε η Φινλανδή Μούρτο, ούτε στη συνέχεια στα 4.85μ. χαρίζοντας τελικά στην Ελλάδα το ασημένιο μετάλλιο.

Το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, μετά τα χρυσά του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην.