Άνδρας με σύφιλη και HIV προσβλήθηκε από ευλογιά των πιθήκων και σάπισε η μύτη του


Ένας 40χρονος άνδρας που έπασχε από HIV και σύφιλη, κόλλησε και ευλογιά των πιθήκων. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά, με την μύτη του να σαπίζει εξαιτίας του πεσμένου του ανοσοποιητικού.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 40χρονος άνδρας, από τη Γερμανία, πήγε στον γιατρό του με μια κόκκινη κηλίδα στη μύτη του, η οποία αρχικά είχε θεωρηθεί ως ηλιακό έγκαυμα. Ωστόσο, μέσα σε τρεις ημέρες το δέρμα στη μύτη του άρχισε να πεθαίνει και να μαυρίζει, αφήνοντάς του μια επώδυνη, πρησμένη ψώρα.

Περίπου την ίδια περίοδο αναπτύχθηκαν λευκά σημεία γεμάτα πύον σε ολόκληρο το σώμα του, τα οποία ήταν ιδιαίτερα άσχημα στο πέος του και γύρω από το στόμα του. Μια εξέταση PCR επιβεβαίωσε ότι είχε μολυνθεί από ευλογιά των πιθήκων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του δόθηκε μια σειρά αντιιικών φαρμάκων.

Περαιτέρω εξετάσεις όμως, αποκάλυψαν ότι ο ασθενής, είχε επίσης αδιάγνωστη σύφιλη και HIV. Είπε στους γιατρούς ότι δεν είχε ποτέ δοκιμαστεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (ΣΜΝ) στο παρελθόν.

Στον άνδρα χορηγήθηκαν φάρμακα για τη θεραπεία των λοιμώξεων και οι βλάβες βελτιώθηκαν, αλλά η μύτη του «βελτιώθηκε εν μέρει».

Οι γιατροί είπαν ότι η περίπτωσή του είχε γίνει τόσο σοβαρή επειδή ο HIV που δεν είχε υποβληθεί σε θεραπεία, με το αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό του να είναι πολύ πεσμένο.