Ελλάδα – Λιχτενστάιν 2-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακόμα και κόντρα στο Λιχτενστάιν η Εθνική Ελλάδας εμφάνισε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, νίκησε μεν με 2-0, αλλά έμεινε δεύτερη λόγω της επικράτησης της Βοσνίας στη Λιθουανία (0-1) και θα τα παίξει όλα για όλα στα μπαράζ στις 15 και 19 Νοεμβρίου για μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Από τη στιγμή που η πρωτιά και η απευθείας πρόκριση δεν ήταν στα δικά μας πόδια, ήρθε μοιραία η υπόθεση των... μπαράζ στο δρόμο για το Μουντιάλ, μόνο που για να καταφέρει η εθνική μας ομάδα να πατήσει στα γήπεδα της Βραζιλίας θα πρέπει να αλλάξει άρδην το δικό της αγωνιστικό πρόσωπο. Διότι και κόντρα στο Λιχτενστάιν, μια από τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές ομάδες η εικόνα της Ελλάδας ήταν και πάλι προβληματική... Το 2-0 που πήραμε προήλθε από τη μοναδική ολοκληρωμένη προσπάθεια των διεθνών μας σε ολόκληρο το ματς και το γκολ του Σαλπιγγίδη σε κενή εστία και ένα υποδειγματικά εκτελεσμένο φάουλ του Καραγκούνη, όμως η έλλειψη φαντασίας και ουσίας στο παιχνίδι, μας οδηγεί μοιραία σε σκέψεις κακές για τα μπαράζ που θα κληθούν ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς μας να διαχειριστούν πολύ - πολύ σύντομα, καθώς στς 21 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας και στις 15 και 19 Νοεμβρίου θα πρέπει να τον... εξουδετερώσουμε για να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης για την Βραζιλία.

Το παιχνίδι κόντρα στο Λιχτενστάιν, δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική… Μπορεί η ομάδα του Σάντος να είχε την καθολική υπεροχή και να μην επέτρεψε, πλην δυο περιπτώσεων, στον αντίπαλο να φτάσει ούτε ως την περιοχή του Καρνέζη, ωστόσο, η εικόνα συνολικά της «γαλανόλευκης» δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο κόσμος της. Ειδικά όσοι έκαναν τον κόπο να πάνε ως το «Γ. Καραϊσκάκης», θα πρέπει να αισθάνονται πλήρως απογοητευμένοι από την παρουσία της Ελλάδας αφού μόνο τα δυο γκολ, αυτό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 7’ και αυτό του Γιώργου Καραγκούνη στο 81’ ήταν οι στιγμές που τους έκαναν να… σηκωθούν από το καρεκλάκι. Μάλιστα, μια ομάδα αδύναμη όπως το Λιχτενστάιν παραλίγο να εκμεταλλευτεί και την, προκλητική σε ορισμένα σημεία, νωθρότητα της Εθνικής, αφού θα μπορούσε να έχει πάρει πέναλτι σε χέρι του Σιόβα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο κακώς δεν καταλόγισε ο ρέφερι ή και να ισοφαρίσει σε ασυνεννοησία της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο.

Το φινάλε στο Φάληρο πάντως βρήκε τον κόσμο να επευφημεί την Εθνική, παρά το κάκιστο θέαμα που πρόσφερε, για τη συνολική της προσπάθεια στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι 25 βαθμοί δεν ήταν αρκετοί για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με τη δεύτερη θέση να την οδηγεί για μια ακόμα φορά στα μπαράζ. Αν η ομάδα του Φερνάντο Σάντος βελτιωθεί, τότε μπορεί να πιστεύει στην πρόκριση όπως είχε καταφέρει να την πάρει το 2010 κόντρα στους Ουκρανούς σε διπλά ματς. Με τέτοια εικόνα, όμως, όπως η σημερινή, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα…

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).

Λιχτενστάιν (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.