Τρίτος στον κόσμο ο κολυμβητής του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. Κοντιζάς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κοντιζάς στο Ντουμπάι Δεύτερη μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα την τέταρτη ημέρα των αγώνων του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων, που διεξάγεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο πρωταθλητής μας Μιχάλης Κοντιζάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50μ. ύπτιο των εφήβων, σημειώνοντας χρόνο 25.90, καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ (26.05), που είχε από τις 13/7/2013 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Πόζναν.
Έτσι η Ελλάδα κατακτά το δεύτερο μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες, μετά το χρυσό του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, ενώ έχουμε ακόμα αρκετές ελπίδες για διακρίσεις τις επόμενες δύο ημέρες της αγωνιστικής δράσης.
Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό κατέκτησε ο Ρώσος Grigory Tarasevich με επίδοση 25.44, που είναι νέο ρεκόρ αγώνων, καταρρίπτοντας το προηγούμενο (25.58) του Christina Diener από τη Γερμανία, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γερμανός Carl Louis Scharz με χρόνο 25.76.
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο το πρωί στις 09:00 ώρα Ελλάδας με τη συμμετοχή του Φώτη Μυλωνά στη δέκατη προκριματική σειρά των 100μ. ελεύθερο των εφήβων και της Ελισάβετ Παντή στην έβδομη προκριματική σειρά των 50μ. ελεύθερο των νεανίδων.
Πηγή: aquaticsnews.gr