Αναβιώνεται ο τελικός του Euro 2004. Ελλάδα εναντίον Πορτογαλίας 15 χρόνια μετά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες να διοργανωθεί ένα επετειακό παιχνίδι Ελλάδα - Πορτογαλία, για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την κατάκτηση του Euro, σύμφωνα με έναν εκ των πρωταγωνιστών εκείνου του τουρνουά, τον Βασίλη Τσιάρτα.

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε στον ΣπορτΦΜ για την καθιέρωση των Ελλήνων «Legends» και των φιλικών αγώνων που διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και προανήγγειλε και ένα φιλικό με την Εθνική Πορτογαλίας στη χώρα μας, που θα θυμίζει 2004.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα, οι τότε πρωταθλητές Ευρώπης, προσπαθούν να «κλείσουν» ένα φιλικό αγώνα μεταξύ των παικτών που εκπροσώπησαν τότε τις δύο ομάδες στη διοργάνωση, για να πραγματοποιήσουν μία αναβίωση εκείνου του τελικού.
Οι δηλώσεις του Τσιάρτα

Για την καθιέρωση των φιλικών που θα δίνουν οι «Legends»: «Η ομάδα του 2004 και αποτελείται από τα 23 παιδιά που πήραμε το Euro έχουμε οργανωθεί και έχουμε αποφασίσει να κάνουμε 2-3 παιχνίδια τον χρόνο, με τον σκοπό να είναι ιερός, αφού θέλουμε να βοηθάμε συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα ή νοσοκομεία και ιδρύματα.

Θέλουμε να γίνει θεσμός και γι’ αυτό παίζουμε σε γήπεδα με πάνω από 20.000 θέσεις χωρητικότητα. Επειδή εισπράττουμε ακόμα την αγάπη του κόσμου, προσπαθούμε να τον προσελκύσουμε, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να πάνε σε κάποιους σκοπούς. Γι’ αυτό έχουμε και κάποιους χορηγούς που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Για τη συγκέντρωση των διεθνών και το πώς θα παρουσιαστούν το Σάββατο: «Μαζευτήκαμε κάποιοι και κάναμε προπόνηση. Κάποιο κιλάκι παραπάνω υπάρχει, αλλά δεν πάμε να αποδείξουμε σε κανέναν τίποτα. Πάμε να παίξουμε σε πολύ χαμηλότερη ένταση και το μόνο που θέλουμε είναι ο κόσμος να στηρίξει αυτή τη γιορτή και να θυμηθεί όμορφες στιγμές».

Για τα επόμενα φιλικά που κανονίζονται: «Στο μέλλον θέλουμε να κάνουμε κι άλλα παιχνίδια κι ελπίζουμε να μας καλέσουν και στο εξωτερικό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο του χρόνου τέτοια εποχή να διοργανωθεί ένα επετειακό παιχνίδι με τους Πορτογάλους εδώ στην Ελλάδα για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την κατάκτηση του Euro. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού οι φορείς τόσα χρόνια δεν φρόντισαν να γιορτάσουμε καμιά επέτειο».

Πηγή: www.newsit.gr