Κραυγή απελπισίας. Παίρνουν την πρώτη κατοικία από τυφλό δευτεροεγγυητή σε δάνειο.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο δρόμο κινδυνεύει να πεταχτεί μια οικογένεια στα Βριλήσσια καθώς η πρώτη και μοναδική κατοικία της βγαίνει στο «σφυρί» απο δάνειο στο οποίο ο πατέρας, που έχει διαγνωστεί με 100% αναπηρία, είχε μπει ως εγγυητής με τον πραγματικό οφειλέτη να αγνοείται.

Ο κ. Παναγιώτης Δάβου πριν απο μερικά χρόνια μπήκε ως δευτεροεγγυητής σε επιχειρηματικό δάνειο που είχε λάβει ένας φίλος και συνάδελφός του προκειμένου να επενδύσει στη επιχείρηση του φαρμακείου του. Ωστόσο, ο δανειολήπτης αποδείχθηκε κακοπληρωτής με αποτέλεσμα ο κ. Δάβου και η σύζυγός του να πληρώνουν για ένα ξένο δάνειο. Το 2007, ο κ. Δάβου έχασε εντελώς την όραση του και δεν μπόρεσε να εργαστεί και σήμερα η οικογένεια βλέπει το σπίτι της να εκπλειστηριάζεται την ώρα που ολα τα μέλη της είναι χωρίς δουλειά και εισόδημα.

«Ο πραγματικός δανειολήπτης εχει χρήματα και είναι πολυ ευκατάστατος. Έχει ενα μεγάλο μαγαζί, βγάζει λεφτά. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου και η τράπεζα δεν τον έχει φωνάξει. Απλά πράγματα ζητάμε, να πληρώσει», καταγγέλλει στο newsit.gr η κ. Καλλιόπη Δάβου και τονίζει οτι ο σύζυγός της δεν λαμβάνει καν σύνταξη. «Το πρόβλημα του συζύγου είχε αρχίσει απο το 2005. Το 2006 τυφλώθηκε από το ενα μάτι του και το 2007 τελείως. Εχει 100% αναπηρία. Έχουμε τα χαρτιά απο το ΚΕ.Π.Α.», επισημάνει.

Εξομολογείται πως ο σύζυγος της, μέχρι να τυφλωθεί, εργαζόταν με πρόβλημα στα μάτια ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Η κ. Δάβου απευθύνει κραυγή αγωνίας καθώς, όπως λέει, η ίδια είναι χωρίς δουλειά, οι κόρες της είναι άνεργες και το σπίτι τους αντιμετωπίζει την απειλή της κατάσχεσης για το δάνειο ενός κακοπληρωτή που πουλάει ακίνητα για να μην πληρώσει την τράπεζα. «Μας βγάζουν στο δρόμο. Ο άντρας μου με τα χρόνια και ολα αυτά τα προβλήματα έγινε και διαβητικός. Όσο ηταν καλά πάλευε, δούλευε σκληρά για να πληρώνει και να είναι εντάξει. Είχαμε βάλει την υπογραφή μας», προσθέτει ζητώντας απο την τράπεζα να δείξει ανθρωπιά στο αδιέξοδο που βιώνει η οικογένεια της.

Το έγγραφο που πιστοποιεί την αναπηρία του κ. Δάβου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr