Γιαννιώτης: Ο Θεός και η ψυχή μου ξέρουν τι τράβηξα στα τελευταία 200 μέτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε για τα τελευταία μέτρα της κούρσας στη Βαρκελώνη και τη νέα επιτυχία στη σπουδαία καριέρα του.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης, μετά από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Βαρκελώνη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM" για την επιτυχία του.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής του Ολυμπιακού διατήρησε τα σκήπτρα του στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, μιας και μετά το παγκόσμιο της Σαγκάης, κατέκτησε την πρώτη θέση και στη Βαρκελώνη.

 

"Ο Θεός και η ψυχή μου ξέρουν τι τράβηξα στα τελευταία 200 μ., αλλά τώρα ο πόνος είναι γλυκός. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο κουρασμένος σε τελευταία μέτρα κούρσας και ψυχολογικά κρεμόμουν από μία κλωστή, για το αν αντέξω. Είχα βάλει το κεφάλι μέσα και κολύμπαγα και έλεγα στον εαυτό μου «θα αντέξεις, θα αντέξεις». Πραγματικά τα τελευταία μέτρα, που με καταδιώκαν οι υπόλοιποι, δεν ένιωθα τι έκανα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πώς θα τερματίσω", δήλωσε αρχικά.

 

Για το αν σκεφτόταν και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: "Πείσμωσα... Μετά τα 7.5 μέτρα που μπήκα μπροστά πείσμωσα και πέρναγαν διάφορα πράγματα από το μυαλό μου. Το πιο σημαντικό είναι εκείνη τη μέρα στο Λονδίνο, δεν ήταν η μέρα μου και σήμερα όταν τερμάτισα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «το είχες, αλλά δεν το κατάφερες για λόγους που δεν τους ξέρω». Δεν είναι τυχαία η προηγούμενη χρονιά, ούτε και φέτος».

 

Ξέρω ότι προσπαθώ μέσα από την ψυχή μου για το καλύτερο δυνατό. Προσπαθώ για το άθλημα αγνά... Είμαι από τους ρομαντικούς. Κάνω την δουλειά μου και δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το κάνω για να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Είμαι καλύτερος από πέρσι και αυτό είναι που μετράει για μένα".

 

Για τις προπονήσεις του: "Φέτος έχω κάνει μόνο 3 ½ μήνες προπόνηση. Τις τελευταίες μέρες βρήκα τον εαυτό μου και ήμουν καλά. Είχα μία θετική σκέψη και αύρα, αλλά δεν περίμενα να είμαι τόσο καλά και να κερδίσω.

 

Είχα πει ότι δεν θέλω να φύγω κάνοντας μια αποτυχία. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η τέταρτη θέση δεν είναι αποτυχία. Αλλά για τα δικά μου δεδομένα που κυνηγούσα το βάθρο στο Λονδίνο, δεν ήταν αυτό που ήθελα. Απέδειξα και στον εαυτό μου σήμερα ότι είμαι αθλητής υψηλού επιπέδου".


Πηγή: redplanet.gr