

Ο καιρός αλλάζει για άλλη μία φορά, και από το φινλανδικό κρύο που επηρέασε τη χώρα μας, πηγαίνουμε στη επίμονη ζέστη από την Αλγερία, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλιας.
Μάλιστα, ο μετεωρολόγος έδωσε τη δική του πρόβλεψη για το με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνί.
Συγκεκριμένα, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Μετά το επίμονο κρύο από τη Φινλανδία έρχεται επίμονη ζέστη από την Αλγερία…
Καλό μεσημέρι!
Σε αποδρομή βρίσκεται το ψυχρό κύμα που επηρεάζει ακόμα και σήμερα τη χώρα μας με ισχυρό παγετό στα ορεινά και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Από αύριο σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να φτάσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.Επίσης τα όποια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες θα είναι ασθενή και περιορισμένα.
Ο καιρός το Πάσχα
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τα νέα για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ευχάριστα!
Συγκεκριμένα από την Κυριακή των Βαΐων ξεκινά η μεταφορά ( αυτή τη φορά) θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Βροχές δεν προβλέπονται.
Από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τα θερμόμετρα θα ξεπεράσουν τους 25-26 βαθμούς σε αρκετές περιοχές και μάλιστα σε συνδυασμό με το πεδίο των ανέμων (καταβάτες) δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου!
Καιρός: Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «έχουμε μια χειμωνιάτικη παρέλαση σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες, κάνει αρκετό κρύο νωρίς το πρωί, χιόνια σε ορεινές περιοχές και βροχές θα δούμε σήμερα.
Αυτό το χειμωνιάτικο διάλειμμα δεν θα κρατήσει και πολύ καθώς το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε και πάλι να οδηγούμαστε σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ήπιο καιρό με τον υδράργυρο να ανεβαίνει.
H θερμοκρασία τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι πιθανό ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.
Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, αν θα βγουν κάποια φαινόμενα αστάθειας θα είναι τις απογευματινές ώρες και κατά κανόνα σε ορεινούς όγκους του ηπειρωτικού κορμού».
