Πότε αγωνίζεται ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τρίτο του μετάλλιο στους κρίκους, ένα επίτευγμα χωρίς προηγούμενο σε ολόκληρη την Ολυμπιακή Ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, θα επιχειρήσει να κάνει δικό του ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι, στον τελικό της Κυριακής (04/08, 16:00 – 16:40 ώρα Ελλάδας, απευθείας μετάδοση ΕΡΤ2).

Έναν αιώνα μετά την οριστική ένταξή τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, στους προηγούμενους Αγώνες του Παρισιού το 1924, οι κρίκοι παραμένουν το μοναδικό από τα έξι όργανα της ενόργανης ανδρών στο οποίο δεν έχει υπάρξει ποτέ αθλητής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του.

Αυτή την κορυφή θέλει να πατήσει στο «Μπερσί» ο 33χρονος «άρχοντας των κρίκων», ο οποίος έχει ήδη καταρρίψει ένα εθνικό ρεκόρ στη γαλλική πρωτεύουσα, αφού πλέον αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της ελληνικής Γυμναστικής με τρεις προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς.

Έπειτα από το πλασάρισμά του στην προνομιούχο οκτάδα με την 6η καλύτερη βαθμολογία (14,800 β.), σ’ έναν προκριματικό με απρόοπτα και λάθη, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο και «χάλκινος» του Τόκιο μετρά τώρα αντίστροφα για να δώσει μία εντελώς διαφορετική «παράσταση», που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Στον τελικό ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κληρωθεί να αγωνιστεί 3ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, αντιμετωπίζοντας ισχυρότερο ανταγωνισμό από κάθε άλλη φορά: Οι Κινέζοι Τζινγκιουάν Ζόου και Γιανγκ Λιου, κορυφαίοι του προκριματικού με διαφορά, θα είναι οι δύο πρώτοι που θα μπουν στον αγώνα, ενώ στους κύριους διεκδικητές των μεταλλίων περιλαμβάνονται επίσης ο εκπρόσωπος της «οικοδέσποινας» Γαλλίας Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ και ο Τούρκος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 2022 και του Ευρωπαϊκού του 2023 Άντεμ Ασίλ.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια, πάντως, ο πραγματικός αντίπαλος θα είναι όπως πάντοτε ο εαυτός του και ζητούμενο η αναζήτηση της τελειότητας. Μία άριστη εκτέλεση του προγράμματός του που έχει συντελεστή δυσκολίας 6,300, τόσο πάνω στους κρίκους όσο και στην έξοδο, είναι βέβαιο ότι θα τον φέρει πάρα πολύ ψηλά.