Νέα Φωτιά Τώρα: Καίγονται τα πάντα μέσα στη νύχτα – Ο αέρας την «πάει» προς τα Στρατόπεδα – Ήχησε το 112

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πευκοδάσος στο Κιλκίς, μετά τα μέτωπα σε Σταυροχώρι και Μουριές, απειλώντας Στρατόπεδα.

Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήμστα.
Το 112 ήχησε για τους κατοίκους της περιοχής και τους ζητήθηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η φωτιά απείλησε τις εγκαταστάσεις δύο εργοστασίων και πως η φορά του ανέμου την οδηγεί προς τα στρατόπεδα που υπάρχουν στην περιοχή.

Η ανάρτηση του Κικίλια

Διαδοχικά τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν στον δήμο Παιονίας Κιλκίς σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους , όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο “Χ” υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ενώ προσθέτει ότι η σοβαρότερη είναι αυτή στο Πευκόδασος Κιλκίς.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

“Μέσα στη νύχτα, σε λιγότερο από μία ώρα και με απόσταση 1,5-2 χλμ μεταξύ τους, ξέσπασαν διαδοχικά στον δήμο Παιονίας Κιλκίς 3 πυρκαγιές.

Η σοβαρότερη είναι στο Πευκόδασος όπου επιχειρούν 16 οχήματα, 50 πυροσβέστες και μια ομάδα δασοκομάντος της 2ης ΕΜΟΔΕ.

Η ΕΛΑΣ και το τοπικό ανακριτικό ήδη ερευνούν το τι συνέβη”.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στις Μουριές Κιλκίς, η οποία ξεκίνησε από τη Βόρεια Μακεδονία. Από την πυρκαγιά δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.