Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Μεγάλος Θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Έβανς – Τσιτσιπάς 0-2: Πρόκριση στο άψε-σβήσε… για να τρέξει για το μεικτό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε σε… απογευματινό περίπατο το παιχνίδι με τον Βρετανό Έβανς για τους “32” των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, νίκησε άνετα 2-0 (6-1, 6-2) και ετοιμάζεται για την αποψινή πρεμιέρα του με τη Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό.

Η Μαρία Σάκκαρη φρόντισε να… ξεμπερδέψει στα γρήγορα με την Κινέζα Γουάν, στη δική της μάχη για τις “32” των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και περίμενε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να πράξει κάτι ανάλογο, απέναντι στον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς, ενόψει της βραδινής πρεμιέρας του στο μικτό. Έτσι ακριβώς συνέβη!

Με τον ίδιο εμφατικό τρόπο που σφράγισε ο Μαρία την πρόκρισή της στους “16” ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η παράσταση που προσέφερε ο Στέφανος παρά το γεγονός ότι (πιθανότατα βάσει προγραμματισμού) έχει επιλέξει να μην… γκαζώσει σε αυτούς τους πρώτους γύρους του ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού.

Όπως ακριβώς συνέβη και στην κυριακάτικη αναμέτρησή του με τον Ζιζού Μπεργκς, έτσι και με το νούμερο 58 της παγκόσμιας κατάταξης, ο “Στεφ” κινήθηκε σε σχετικά χαμηλές στροφές σε ότι αφορά την ένταση που έβγαλε στο παιχνίδι του (για τη δεδομένη κλάση του), αλλά αυτή τη φορά ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσής του σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Βέλγο ήταν σαφώς σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα, κάτι που αποτυπώθηκε και στη στατιστική του παιχνιδιού με τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο του σερβίς.

Με την ποιοτική διαφορά που χωρίζει τους δύο αθλητές να είναι ολοφάνερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όποτε αποφάσιζε να… χαϊδέψει λίγο το γκάζι ο Έλληνας άσος, απλά… χανόταν στον ορίζοντα και η τελική του νίκη με 2-0 σετ (6-1, 6-2) ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Σε ρυθμούς προπόνησης και… συντήρησης καυσίμων, ο “Στεφ” κατάφερε να “σπάσει” αρκετά νωρίς το σερβίς του αντιπάλου του, επέβαλλε απόλυτα το ρυθμό του τρέχοντας τον Έβανς από τη μια πλευρά του κορτ στην άλλη με υπέροχα χτυπήματα και έφτασε… χαλαρά στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1.

Mε τον Βρετανό να επιδίδεται σε ρεσιτάλ λαθών ακόμη και σε φάσεις που επιχειρούσε να ανέβει στο φιλέ για να εκτελέσει θεωρητικά εύκολα βολέ, το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά έμοιαζε να απλοποιείται ολοένα και περισσότερο. Η επικράτηση και στο δεύτερο σετ με 6-2 ήρθε σε εξίσου πειστικούς ρυθμούς και ο Έλληνας άσος έσπευσε να πάρει λίγες ανάσες για να συναντήσει στο ίδιο κορτ (το “Simonne Mathieu” του “Ρολάν Γκαρός”) σε περίπου δύο ώρες τη Μαρτία Σάκκαρη για την πρώτη εμφάνιση του ελληνικού ζευγαριού στο μεικτό, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ενδεχομένως να είναι αυτή που θα οδηγήσει το ελληνικό τένις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.