Πένθος στην ΕΛ.ΑΣ: Πέθανε ο 40χρονος αστυνομικός που κάηκε στην προσπάθειά του να ανάψει ένα καντήλι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατέληξε ο αστυνομικός, Νίκος Παυλίδης, ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα προσπαθώντας να ανάψει ένα καντήλι σε μικρό εκκλησάκι.

Στις 13 Ιουνίου ο άτυχος αστυνομικός, με καταγωγή από το Σουφλί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λίγο μετά το συμβάν. Ο Νίκος Παυλίδης έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος επί 40 μέρες ως πολυεγκαυματίας στη Μονάδα Εγκαυμάτων, ωστόσο τα εγκαύματα που έφερε στο σώμα του ήταν πολύ βαριά και υπέκυψε σε αυτά.

Στον επαρχιακό δρομο μεταξύ Μάνδρας και Αγριάνης στο Σουφλί (13/06) ο 40χρονος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Νικος Παυλίδης, επιχείρησε οπως συνήθιζε να ανάψει το καντήλι σε μικρό εκκλησάκι του δρόμου.

Το καντήλι αναποδογύρισε, το λάδι περιέλουσε τον αστυνομικό και χύθηκε στο έδαφος με συνέπεια φωτιά να επεκταθεί στα χόρτα και ο 40χρονος να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο σώμα και κυρίως στα ανω και κάτω άκρα του. Τις εκκλήσεις του σε βοήθεια άκουσαν και ανταποκρίθηκαν αγρότες από την Αγριάνη και προσέτρεξαν σε βοήθεια του.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 40χρονου αστυνομικού με την παρακάτω ανακοίνωση.

Ο 40χρονος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, Νίκος Παυλίδης, υπηρετούσε στο Τυχερό Έβρου. Πρωταθλητής Ελλάδος στο Tae Kwon Do και εκπαιδευτής στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο, με πτυχίο Νομικής και Θεολογίας.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο το Νίκου Παυλίδη

«Ο Νίκος μετά την έξοδό του από την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας την 3-7-2006, υπηρέτησε την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε μάχιμες υπηρεσίες από διάφορες θέσεις ευθύνης ως Διοικητής και Υποδιοικητής και τους τελευταίους μήνες διατελώντας σε υπηρεσία γραφείου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.Η γενναία μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια, αντανακλά όλη την πορεία της ζωής του ως σήμερα. Για όσους γνωρίσαμε τον Νίκο από τα πρώτα βήματα στο Σώμα μας έως σήμερα, ο πόνος είναι μεγάλος, αλλά το μέγεθος της απουσίας του θα γίνει αντιληπτό όσο ο καιρός θα περνά και το ηθικό του εκτόπισμα θα μένει δυσαναπλήρωτο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνήλθε την 26 Ιουλίου 2024 και αποφάσισε ομόφωνα: α)Την παρουσία μελών και εκλεγμένων στα όργανα της Ένωσή μας στην νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος. β) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του. γ) Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην οικογένεια του εκλιπόντος . Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 και ώρα 12,00’ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πρωτοκκλήσι Σουφλίου.

Καλό Παράδεισο αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Νίκο, καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων», αναγράφεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.