Mαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τον 54χρονο τοπογράφο που σκοτώσαν σήμερα στο Ψυχικό – Γι’ αυτό τον «καθάρισαν»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Aνθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό των εκτελεστών του 45χρονου μηχανικού-τοπογράφου, ο οποίος έπεσε νεκρός από «βροχή» σφαιρών σε κοντινή απόσταση από την τεχνική εταιρεία, στην οποία ήταν συνέταιρος, στο Ψυχικό.

Οι επιχειρηματικές σχέσεις (μαφία της Μυκόνου) του θύματος στη Μύκονο βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών για την δολοφονία στο Ψυχικό.

Ο καλύτερος τοπογράφος της Μυκόνου με πολλές γνωριμίες και ισχυρές κουμπαριές ήταν ο Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος εκτελέσθηκε σήμερα το πρωί με περισσότερες από με 10 σφαίρες έξω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι πλέον πεπεισμένοι ότι όντως ο 45χρονος ήταν ο στόχος των εκτελεστών, παρά το γεγονός ότι δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές και είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Και αυτό γιατί, έχουν εντοπιστεί βίντεο όπου καταγράφονται οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, να παρακολουθούν τον 45χρονο από το σπίτι του μέχρι την εταιρεία στο Ψυχικό. Μόλις το θύμα πάρκαρε το εταιρικό αυτοκίνητό του, ο ένας εκ των δραστών άρχισε να τον πυροβολεί, αδειάζοντας το 9αρι όπλο του, ενώ έβαλε και νέο γεμιστήρα, τον οποίο, επίσης, άδειασε. Μάλιστα, του έδωσε και χαριστική βολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν ότι η δολοφονία του 45χρονου σχετίζεται άμεσα με τις επαγγελματικές δοσοληψίες του στη Μύκονο, καθώς εκεί ήταν τα περισσότερα έργα που είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία του και τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος, σε αντίθεση με τον στενό συνεργάτη του, ο οποίος ασχολούνταν με έργα στην Αθήνα. Το θύμα φέρεται να ασχολούνταν με οικόπεδα «φιλέτα» της Μυκόνου .

Έχει αγοράσει εκτάσεις στη Μύκονο και στην Ιο και έχει φτιάξει βίλες σε συνεργασία με άλλους εργολάβους.

Τa επικρατέστερο σενάρια για την δολοφονία του είναι ότι “δυσαρέστησε” κάποια άτομα που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο με το real estate του νησιού. 

Tα σενάρια κάνουν λόγο για παράνομες άδειες και νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων σε οικόπεδα φιλέτα της Μυκόνου αξιάς πολλών εκατομμυρίων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους την αποκαλούμενη και ως «μαφία της Μυκόνου» και «ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τα έργα και τις δουλειές που είχε αναλάβει το θύμα. Στη Μύκονο, εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο υπόκοσμος πολλές φορές προσπαθεί να εξουσιάσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Οι αρχές δεν αποκλείουν ο 45χρονος να ενόχλησε κάποιους και γι’ αυτό να έγινε στόχος. Οι αστυνομικοί, που χειρίζονται την υπόθεση, φαίνεται πως είναι σίγουροι ότι ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ερευνάται εάν η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με τους ξυλοδαρμούς που έγιναν πριν από ενάμιση χρόνο στο νησί των Ανέμων, κατά τους οποίους θύμα ήταν και ένας αρχαιολόγος. Το σενάριο η μαφιόζικη εκτέλεση να έχει σχέση με τις αυτοψίες των έργων που έχει κάνει ο 45χρονος εξετάζεται καθώς το 2021 είχε καταγγείλει έναν περίεργο ξυλοδαρμό σε βάρος του, όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί οι 8 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο για εξέταση. Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής ενώ θα ζητηθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

https://piraeuspress.gr/hellas/595394/synagermos-stin-el-as-mafioziki-epithesi/