Βασίλης Κικίλιας: «Συνελήφθη εμπρηστής»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια για τις πυρκαγιές 

Τη σύλληψη ενός 25χρονου εμπρηστή για φωτιά στο Σέιχ Σου ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι η αντιμετώπιση των πρωινών πυρκαγιών από την πυροσβεστική ήταν άμεση.

«Η σημερινή ημέρα ξημέρωσε με τους πυροσβέστες μας να δίνουν μάχες με τις φλόγες, καθώς εκδηλώθηκαν 4 επικίνδυνες πυρκαγιές, εκ των οποίων η μια οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση.

Στο Καλέντζι Κορινθίας και στην Ελευσίνα οι φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Το ίδιο και στη Σάμο, όπου έγινε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, drones και ενός ελικοπτέρου, λόγω του δύσβατου σημείου που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε κορυφογραμμή του νησιού.

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκαν δύο εστίες στο Σέιχ Σου σε απόσταση 150 μέτρων η μία από την άλλη. Συνελήφθη άνδρας 25 ετών με τα μαλλιά του καψαλισμένα, ενώ πάνω του βρέθηκαν πευκοβελόνες και αναπτήρας. Κρατείται και έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους πυροσβέστες μας, οι οποίοι θα βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει».