Νόνη Δούνια: «Οι έλληνες ευρωβουλευτές, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής, πρέπει να αγωνιστούν για τα συμφέροντα της πατρίδας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Νόνη Δούνια μίλησε στο Newsbeast για την Ευρώπη που θέλει και τις μάχες που είναι έτοιμη να δώσει

Η Νόνη Δούνια θέλει μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα θα έχει ισχυρή φωνή. «Μια Ευρώπη με τις ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους, χωρίς διακρίσεις – κανενός είδους. Σύγχρονη, με γρήγορα αντανακλαστικά, οικονομικά ανταγωνιστική και με ισχυρή θέση για τις γυναίκες». Και γι’ αυτήν την Ευρώπη είναι έτοιμη να παλέψει, αν την επομένη των ευρωεκλογών είναι μια εκ των 21 ευρωβουλευτών που θα στείλει στο κοινοβούλιο η χώρα μας.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, βρέθηκα με την υποψήφια της Νέας Δημοκρατίαςστον Πειραιά. Σημείο συνάντησης ήταν το Δημοτικό Θέατρο. Καθίσαμε στα σκαλιά και η συζήτηση ξεκίνησε από την τοξικότητα της κοινωνίας αλλά και τη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτήν. Το αξιακό σύστημα και η ηθική του καθενός είναι η απάντηση στο πρώτο πρόβλημα. Για το δεύτερο «έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι το φύλο μας να μην έχει καμία επίδραση στην επιλογή μας σε θέσεις ευθύνης, στην αμοιβή ή την επιβράβευσή μας», μου είπε. «Είμαστε, όμως, εδώ για να τον διανύσουμε. Προσωπικά, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε.

Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να πηγαίνει κόντρα στην πατρίδα του, αν εντοπίσει κάτι στραβό; «Οι έλληνες ευρωβουλευτές αγωνίζονται να προωθήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Θα προσέλθουν, δηλαδή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φορώντας, πρώτα και πάνω από όλα, τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», απάντησε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη της Νόνης Δούνια στο Newsbeast