«Φούρνος» σήμερα η Αττική – Οι 10 περιοχές της χώρας που ο υδράργυρος θα γράψει 40άρια 

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Πέμπτη αναμένεται να αποκλιμακωθεί το πρώτο κύμα ζέστης που φέρνει ο Ιούνιος – Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια και η επισήμανση Κολυδά.

Διαδοχικά κύματα ζέστης φέρνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να εκτιμά ότι οι θερμοκρασίες θα κινηθούν έως και οκτώ βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά -για την εποχή- επίπεδα.

“Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιο τις χρονιές 2007, 2010, 2016, 2017, 2021. Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες” έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Όπως επισημαίνει το πρώτο κύμα ζέστης “αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές:

ΛάρισαΤρίκαλαΚαρδίτσαΦθιώτιδαΒοιωτίαΕύβοιαΑττικήΔωδεκάνησα, ΚρήτηΠελοπόννησο“.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8 Ιουνίου.