Καιρός: «Βόμβα» από Τσατραφύλλια – Πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα καύσωνα με 40άρια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο κύμα καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα 

Με καύσωνα έκανε ποδαρικό ο Ιούνιος και φαίνεται πως θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Με ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα πάει όλο με καύσωνα, υπογραμμίζοντας πως μετά το τωρινό, ένα νέο κύμα θα εκτοξεύσει εκ νέου τη θερμοκρασία.

Η ανάρτηση του κύριου Τσατραφύλλια:

«Με διαδοχικά κύματα ζέστης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου"... Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007,2010 ,2016,2017,2021.

Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές:

Λάρισα,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Εύβοια,Αττική,Δωδεκάνησα,Κρήτη ,Πελοπόννησο .

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6».