Εμφανίστηκε κατάστημα «Shein» στην Ελλάδα – Δεν είναι στην Αθήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Αγρίνιο… ξεφύτρωσε ένα κατάστημα με την ταμπέλα «Shein».

Το Shein (προφέρεται She In) εμφανίστηκε ως η «τέλεια καταιγίδα» στο λιανεμπόριο την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και εκμεταλλευόμενο τη στροφή προς τις ηλεκτρονικές αγορές, άλλαξε το τοπίο δραστικά.

Πλέον οι περισσότεροι το γνωρίζουν και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή για να κάνουν τα ψώνια τους. Ωστόσο, στην Ελλάδα φυσικό κατάστημα δεν είχαμε δει, τουλάχιστον μέχρι τώρα!

Το Shein, σήμερα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» του fast fashion, ωστόσο εκφράζονται έντονες ανησυχίες τόσο για την ποιότητα και τον οικολογικό αντίκτυπο των προϊόντων που διαθέτει, όσο και τις πρακτικές που ακολουθεί.

Τα στοιχεία για το πόσα έσοδα έχει η Shein ή το πόσο κερδοφόρα είναι παραμένει ένα μυστήριο. Σύμφωνα όμως με έναν από τους βασικούς συνεργάτες της εταιρείας οι πωλήσεις είναι «πολύ περισσότερες» από 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους λιανοπωλητές μόδας στον κόσμο, που δεν έχει δείξει ότι επιθυμεί τη δημιουργία φυσικών καταστημάτων για ψώνια, «ποντάροντας» στο διαδίκτυο.

Όμως, στο Αγρίνιο ξεφύτρωσε ένα κατάστημα με την ταμπέλα «Shein». Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δημοσιεύτηκε στο TikTok, απεικονίζεται η βιτρίνα του καταστήματος «Shein» στο κέντρο της πόλης ενώ η λεζάντα που το συνοδεύει είναι «το Αγρίνιο ζει στο 2050».